8 Eylül 2009 Salı

Orjinaline kafa tutan coverlar

Bazı şarkılar var ki, yeniden yorumlandığından orjinalinden çok daha güzel bir hale geliyor. Birkaç örnekle açıklamaya çalışalım o zaman;
  1.  Athlete - Bulletproof (La Roux Cover) (aslında tam olarak doğru bir örnek olmadı çünkü orjinali oldukça şösanse)
  2. IAMX - Thinking Out Loud (Emilíana Torrini Cover) (orjinalindeki sözlerin kimi yerlerinde ufak değişiklikler yapılmış aslında.. ama o kadar mükemmel ki.. evet mükemmel.. hakikaten..)
  3. My Brightest Diamond - Feeling Good (Nina Simone Cover) (Nina Simone'ın yeri her zaman ayrıdır.. ancak MBD da şarkının hakkını fazlasıyla vermiş..)
  4. Placebo - Running Up That Hill (Kate Bush Cover) (ah evet, bu kesinlikle orjinalinden çok çok daha güzel bir cover..)
  5. Rufus Wainwright - Across the Universe (The Beatles Cover) (şimdi birşey söylesem The Beatles'a terbiyesizlik etmiş olacağım.. ama söz konusu cover'ı yapan kişinin Rufus olması hafifletici sebep arz ediyor..)
  6. Sia - Paranoid Android (Radiohead Cover) (bu kadını seviyorum, başka da birşey demiyorum)
  7. Susanna & The Magical Orchestra - Enjoy The Silence (Depeche Mode Cover) (ETS'ı bir ben coverlamamışımdır herhalde.. ama mevcut coverlar içerisinde en göze çarpanlardan biri de budur..)
  8. The Knife - Heartbeats (Rex The Dog Cover) (evet çoğunluk Heartbeats'in The Knife'a ait olduğu ve Jose Gonzales'in şarkıyı coverladığı yanılgısı içerisinde.. Bu arada Jose'nin coverı da lezizdir aslında..)
  9. Yoav - Where Is My Mind (Pixies Cover) (Yoav, bu sene başında hayatıma girmesine rağmen gözde isimlerim arasında yerini aldı ilk albümüyle.. Pixies'in bu güzide şarkısına da albümünde yer vermiş zaten..)
Evet bugünlük cover dersimizin sonuna geldik.. bir dahaki programımıza kadar sağlıcakla kalın, esen kalın..
Download Link: Rapidshare

5 yorum:

KudRa... dedi ki...

Teddy Thompson - Tonight Will Be Fine, aslen Leonard Cohen amcamızın ama bence cover hali daha güzel (: Ha keza, Nick Cave'in Ship Song yine benim nazarımda Heather Nova tarafından çok güzel cover'lanmıştır (:

darkelf dedi ki...

katılıyorum.. Nick Cave konusunda özellikle.. aslında birçok orjinaline kafa tutan cover var.. mesela Moby'nin New Dawn Fades cover'ı en az Joy Division'ın icraati kadar güzeldir.. mesela bir Johnny Cash yorumuyla One (U2).. Mesela CCR'ın I Put A Spell On You yorumu.. gider bu böyle =)

KudRa... dedi ki...

Gider ki ne gider, elalem bunun üzerine sayfalarca yazı yazıyor (:

darkelf dedi ki...

ben de düşündüm mevcut her bir cover'ı toplamayı ama kocaman boyutlu dosyalar oluşacak diye gözüm korktu =)

pinksatellite dedi ki...

athlete-bulletproof u merak etmedim desem yalan olur :S