25 Aralık 2009 Cuma

The Submarines - Honeysuckle Weeks



Mobil zımbırtılarla ilgili reklamlarda kullanılan müziklerin %90 oranında oldukça başarılı müzikler olduğu hepimizin malumu.. Bunlardan biri, benim için "bütün zamanların en başarılı reklam müziği" bile diyebileceğim, Motorola Razr2 V8 reklamında kullanılmış olan, Shiny Toy Guns'ın Le Disko'sudur.. Mevzu bahis reklam, belki bir cep telefonu reklamı için alakasız bir senaryoya sahip, ancak ben çok estetik ve başarılı buluyorum reklamı..

Reklam müzikleri içinde dikkatimi çeken bir başkası da, (yamulmuyorsam) 2008 yılı yaz başlarında dönmeye başlayan iPhone 3G reklamında kullanılan You, Me and the Bourgeoisie oldu.. Biraz araştırmadan sonra, şarkının sahibi olan The Submarines'e ulaştım.. Grubu oluşturan John Dragonetti ve Blake Hazard adlı iki cici insan, 2006'da ilk albümlerini çıkartmadan önce birbirilerinin gruplarında çalıp söylüyorlarmış.. Birlikte bir grup kurma hikayeleri de ayrı şirin.. Dragonetti ve Hazard, ortak bir arkadaşları sayesinde tanışıp aşık olmuşlar, ancak 4 sene sonra ilişkilerini bitirme kararı vermişler.. Bu süreç içerisinde birbirilerinin gruplarında kollektif çalışmalar yapan ikili, ayrıldıktan sonra da müzikal birlikteliklerini devam ettirmişler.. Dragonetti'nin stüdyosunda yaptıkları çalışmalarda, her ikisinin de şarkılarındaki ana temanın birbirileri ve ayrıldıklarından dolayı duydukları hüzün olduğunu keşfeden çift, hem ilişkilerine yeniden başlama, hem de birlikte bir grup kurma kararı almışlar..

Hayatlarındaki bu şirinlik ve naiflik, yaptıkları müziğe ve hatta kliplerine de yansıyor.. Indie pop ağırlıklı müzik icra etmekte olan The Submarines, kimi zaman Metric'e, kimi zaman The Bird And The Bee'ye, kimi zaman da Camera Obscura'ya doğru meyillenir gibi oluyor.. Dinlediğimde Jens Lekman dinleme dürtümü tetikleyen The Submarines'i, Au Revoir Simone ve Vampire Weekend ile benzeştiren Last.fm'e de buradan "yok artık Lebron James" diyerek yazıma son vermek istiyorum.. everyday we wake up, we choose love, we choose light and we try, it's too easy just to fall apart..
  1. Submarine Symphonika
  2. The Thorny Thicket
  3. You, Me and the Bourgeoisie
  4. 1940
  5. The Wake Up Song
  6. Swimming Pool
  7. Maybe
  8. Xavia
  9. Fern Beard
  10. Brightest Hour
Download Link: Rapidshare
Alternatif Download Linkleri: Multiupload
Bu da "You, Me and the Bourgeoisie"nin şirin mi şirin klibi: Youtube

1 yorum:

Hatchipu dedi ki...

yahu kardislerim, arkidislerim, noooolur artik rapidshare kullanmayin, baska yere upload edin yaaaahhhh-- ölüyorum burada bi ufacik bisii indircem diye...
eski rapidshare gibi diil bu rapidshare, yozlasti bu, cimrilestir..insani kivir kivir kivrimdirio bisii vercem die.. 3 gündür bisii indirmeye ugrasiom hala olmadi, anlayin insanin halini yahuuu.