7 Temmuz 2010 Çarşamba

Sunbirds - River Run

Müzik konusunda bazı isimlere engel olamadığım takıntılarım mevcut.. Bu isimlerden biri, kendilerine olan sevgim konusunda tartışma bile kabul etmeyeceğim Joy Division.. Birçok müzik adamına ya da grubuna sempatiyle yaklaşmamdaki en büyük etken ya sevdikleri/örnek aldıkları isimler arasında JD bulunması ya da JD şarkılarını yorumluyor oluşları.. Moby belki de New Dawn Fades'i yorumlamasaydı ona bu kadar korumacı bir tavırla yaklaşamazdım.. ya da Nine Inch Nails, Dead Souls'u yorumlamasaydı belki de onları canlı izleme konusunda bu kadar heyecanlı olamazdım..

Bu etkiyi yaratan son isim de, gerçekten gelecek vaad ettiğini düşündüğüm, çokuluslu topluluk Sunbirds.. Aslında belki ait oldukları temel tür açısından pek bir ortak noktaları bulunmuyor.. Joy Division post/punk jenerasyonuna dahilken, Sunbirds daha çok indie pop/rock grubu olarak kabul ediliyor.. Ancak Amerika, İngiltere ve Fransa milliyetlerinden olan üyeleriyle 2009 yılında kurulmuş olan ve önümüzdeki hafta ilk EP'leri River Run'ı yayınlamaya hazırlanan Sunbirds, indie sınırları içinde kendilerini sınırlamayarak oldukça farklı etkileşimleri müziklerine taşımışlar..

Bunun en önemli örneği Sunshine adlı şarkıları diye düşünüyorum.. taraflı davranıyor olabilirim, kabul ediyorum.. Sunshine'ın arka planda gibi görünen ama şarkıda büyük bir alanı dolduran bass tınıları, Dead Souls'daki o muhteşem bass ritmine o kadar uyuyor ki, Sunbirds'ün post/punk'a kaydığını, hatta belki de isteseler 2000lerin Joy Division'ı olabileceklerini düşünmeden edemiyorum.. Gerçi Ian Curtis gibi çok büyük bir eksikleri olurdu ki buna da kimsenin gönlü el vermezdi sanırım..

Sunbirds'ün, ilk EP'lerinde yer alan mevzu bahis şarkıları Sunshine, Myspace adresleri üzerinden ücretsiz indirilebilir durumda.. Şarkıyı indirirken, 19 Temmuz'da çıkacak olan EP'leri River Run'da yer alan diğer şarkıları da dinleme şansınız bulunuyor.. Özellikle Roses Are Blue adlı şarkılarına dikkat edilmeli.. Takdir sizin tabii ki, ama bence kesinlikle kaçırılmaması gereken, hatta itina ile gelecek işleri beklenecek yeni bir isim olarak listelerimizde yerlerini almalılar..

Grubun MySpace adresine buradan ulaşabilir, Sunshine'ı indirip River Run'da yer alan diğer parçaları dinleyebilirsiniz..

Eğer kıyaslama yapmak isterseniz de Joy Division'ın Dead Souls'unu buradan indirebilirsiniz..

Hiç yorum yok: