31 Ağustos 2009 Pazartesi

Jens Lekman - Night Falls Over Kortedala


Bu albümü 2 hafta önce yükledim rapid kardeşe. Jens'ciğim hakkında uzun uzun yazarım diye düşünüyordum yüklerkene, fakat gün bugün oldu, aklımda zerre bir şey yok. Oysaki bu hafta Alexander Skarsgard nam-ı diğer Erik'in (Bkz/Izyz. True Blood) poposunu görmüş, memleketlerine olan aşkım on bin kat daha artmıştı. Neydi o be... Farkındayım, postun konusu ile içeriği alakasız ama... İzleyin ya, en azından o kısmı. Zaten ondan sonra bölümün geri kalanına konsantre olamıyorsunuz. Yeni gelinler gibi görünüyorum muhtemelen bulunduğunuz yerden ama söz konusu Erik poposu, anlayışlı olun lütfen. Tamam, sustum. Ya, bir şey diyeceğim ve cidden bu konuyu kapatacağım. Jens Lekman Gothenburg doğumlu. Anladınız siz. Hehe.

Jens Lekman, İsveç'te Ikea'dan sonra ikinci gelen bir isim olarak nitelendiriliyor (Ikea bir isim değil, biliyoruz ama tüzel kişiliği var; ondan öyle şey ettim. Tüzel kişilik dedim de ders çalışmam lazım ya benim). Öyle güzel bir sesi var ki, sabah açtığınızda ve müziğine daldığınızda kuşların saçlarınızı ördüğü hissine kapılabilirsiniz. Müziği için tatlı, aptal mutlu ve samimi sıfatları geliyor aklıma ilk olarak. Bunlar da en çok da bu albümde hissediliyor. Aslında sadece 2 albümü var. Gerçi diğer albümüne albüm de diyemiyorum, çünkü EP'lerini toplamış orada çoğunlukla. Anlayacağınız üzere genelde EP çıkarıyor. Sanırım plak şirketlerine yaklaşımı ile alakalı ya da başka bir sebebi var ve ben kıçımdan uydurdum bunu. Albüm harika ya, tıpkı Erik poposu gibi. Sipping on The Sweet Nectar (Ayy!), The Opposite Of Hallelujah, I'm Leaving You Because I Don't Love You, Shirin, Friday Night In The Drive-In Bingo favorilerim. Lan... Hepsini seviyorum aslında. Bunlar referans olsun bari, üşenmedim hepsini yazdım teker teker sonuçta.

Bu arada bu yaz Jens'ciğim domuz gribine yakalandı. Neyse ki şu anda turp gibi ve Avustralya'da ikamet etmekte. Kendisi ülkemize gelmişti daha önce ama kaçırdım tüh diyorsanız ve kesenin ağzını biraz açmaya razıysanız düğününüzde şarkı söylesin diye getirtebilirsiniz(Eğer öyle bir şey yaparsınız, fikir anası olarak düğününüze davet edin beni n'olur!). Evlenme, yavrulama hayallerimin arasında değil ama sırf bu yüzden babamı kandırıp sahte bir evlilik organize etmeyi düşünmüyor değilim blogunda bununla alakalı yazıyı okuduğumdan beri. Var mı aday?

Download link: rapidshare

1. And I Remember Every Kiss
2. Sipping on the Sweet Nectar
3. The Opposite of Hallelujah
4. A Postcard to Nina
5. Into Eternity
6. I'm Leaving You Because I Don't Love You
7. If I Could Cry (It Would Feel Like This)
8. Your Arms Around Me
9. Shirin
10. It Was a Strange Time in My Life
11. Kanske Är Jag Kär I Dig
12. Friday Night at the Drive-In Bingo

1 yorum:

Mire dedi ki...

Ahahaha, fena koptum. Eric'in poposuymuş :D Biz artık kaşarlaştık, bir ayrık diş Anna'nın memeleri görüoz, başka hiç kimseyi göstermiyorlar, ama dizide istemediğin kadar popo var sizin için :D Neyse, bir dinleyelim bakalım Gothenburglu Jens'i :D