9 Ağustos 2009 Pazar

Dolores O'Riordan - No Baggage


Hayatımda daha önce hiç yapmadığım birşey yaptım ve daha ilk şarkının ilk notalarını duyduğum anda albümü zipleyip rapidshare yollarına attım.. Bunun birkaç sebebi olabilir diye düşünüyorum.. Öncelikli sebep, beni ilk notadan vurmayı başarabilen çok çok az albüm olması.. Bu olduğunda ise o albümün ne kadar güçlü olabileceği yönünde tecrübe edinmişliğim var.. İkinci sebep, Dolores'in gerek The Cranberries dönemlerinden gerekse solo kariyerinden ne derece başarılı biri olduğunun bilincinde olmam..

Herkesin bildiği üzere O'Riordan'ın kendine has bir vokal tarzı ve eşsiz sayılabilecek, güçlü bir sesi var.. Evet buraya kadar yazdıklarımdan, ona karşı derin duygular beslemekte olduğumu anlamak güç değil.. Herşeyden önce, geçmiş hayatımda ana vatanım olduğuna inandığım bir yerden, İrlanda'dan çıkan bir isim.. Müzikal yeteneğinin dışında, bir anne.. (Anne kavramı nedeniyle ablama bile anlayışla yaklaşabilmekteyim, bu kavram o kadar etkili benim üzerimde..)..

2007 yılında çıkarttığı ilk stüdyo albümü Are You Listening? ardından, 2 senelik bir aradan sonra No Baggage adını taşıyan çok başarılı bir albümle yeniden karşımıza çıkıyor Dolores.. İlk albümden kesinlikle kat kat daha güçlü, daha olgun, daha başarılı bir albüm.. Zihinsel, duygusal ve müzikal açılardan kendini yenilemiş, geçmişi ve geleceği ile yüzleşmiş, bir anlamda evriminin belirli bir sınırını geçmiş bir hatunkişi olarak sevenleriyle buluşuyor bu albümde.. Hala "I need the strenght to carry on" gibi cümlelerle karşılaşmak mümkün olsa da, o cümleleri sarfettiği esnada bile bunu içinde bir miktar ironiyle, bir miktar alayla söylemekte olduğu, çünkü aslında yeteri derece güçlendiği hissediliyor..

Albüm, Switch Off The Moment ve Skeleton gibi iki güçlü parçayla açılıyor.. Stupid, Be Careful, Lunatic albümün ağır toplarından.. Özellikle Lunatic'teki dalgalanmalar oldukça başarılı.. Throw Your Arms Around Me de gözden kaçmamalı..
  1. Switch Off The Moment
  2. Skeleton
  3. It's You
  4. The Journey
  5. Stupid
  6. Be Careful
  7. Apple Of My Eye
  8. Throw Your Arms Around Me
  9. Fly Through
  10. Lunatic
  11. Tranquilizer
Download Link: Rapidshare

3 yorum:

Mire dedi ki...

Bir hafta oldu sanırım albümün promo versiyonu elime geçeli, hala dinleme fırsatı bulamamıştım, bu methiye ile beraber bir bakayım en iyisi, teşekkürler :)

darkelf dedi ki...

rica ederim.. umarım benim kadar keyif alırsın albümden =)

mrtclm dedi ki...

the journey özellikle matematiksel gitar sound'uyla beni çok çok etkiliyor.