19 Eylül 2011 Pazartesi

Keane Discography


2004 - Hope and Fears
2006 - Under the Iron Sea
2007 - Little Broken Words
2007 - The Theft of Octo
2008 - Perfect Symmetry
2010 - Night Train










Genre : Alternative Rock
Country : England

Keane, piyanoyu ana enstrüman olarak kullanan bir alternatif rock grubudur. Güney İngiltere Battle'da büyüyen arkadaşlar tarafından kurulmuştur. Piyanoda Tim Rice-Oxley, bateride Richard Hughes ve vokalde Tom Chaplin bulunmaktadır. Gitarist Dominic Scott 2001'de gruptan ayrılmıştır.

Keane diğer rock gruplarından gitar yerine piyanoyu ana enstrüman olarak kullanması ile ayrılır. Aynı zamanda seslerde istedikleri etkiyi yaratmak için pedal ve sythetizer kullanmaktadırlar. Tom Chaplin'in sesini falsetto olarak kullanması grubun dikkat çekici bir parçasıdır. Grup The Beatles, U2, R.E.M, The Smiths, Radiohead, Queen, Pet Shop Boys ve Paul Simon'dan etkilenmiştir.

Tim'in erkek kardeşi, Tom ile aynı hastanede ve aynı gün doğmuştur, anneleri de arkadaş olmuştur. Okula giderken grubun üçüncü üyesi Richard ile tanışırlar. Liseye giderken Tim ve Richard grup kurmaya karar verirler. Gruba daha sonra gitarist olarak Dominic Scott'ı alırlar. Tom Chaplin'in vokal olarak gruba katılmasına Richard Hughes ve Dominic Scott başta karşı çıkmış olsalarda, 1997'de Tom gruba katılır. Onun katılışı ile grubun adı "The Lotus Eaters"dan "Cherry Keane"e çevrilir ki bu isim daha sonra "Keane" olarak kısaltılacaktır.

Hiç yorum yok: