27 Ağustos 2010 Cuma

Arcade Fire - The Suburbs


Kanada'nın indie müzik dünyasına en büyük katkılarından biri olan Arcade Fire'ın geri dönüş müjdesi The Suburbs, 2010 yılının en iyi albümleri arasına şimdiden girmiş durumda pek çok müziksever ve eleştirmenin nezdinde.. 2004'te Kanada'da, 2005'te ise İngiltere'de piyasaya sundukları, büyük başarı sağlayan ilk albümleri Funeral ile müzik dünyasına bomba gibi düşen Arcade Fire, albüm çalışmaları sırasında grup üyelerinin bir kısmının aile fertlerini kaybetmeleri nedeniyle oldukça karamsar bir havaya sahip ve müzikal açıdan son derece başarılı bir ilk albüme imza atmıştı..

Müzik dünyasında ilk albümüyle patlama yapmış birçok kişi ve grubun aksine Arcade Fire, müzik otoritelerinin gözünde, en az ilki kadar güzel bir ikinci albüm yapılabileceğini müzikseverlere kanıtladı ve Funeral'ın çok enstrümanlılığını koruyarak ve yer yer ilk albümlerindeki şarkılarını selamlayan ağıtsal çalışmalarla süsleyerek hazırladığı Neon Bible ile 2007de sevenlerine başarılı bir geri dönüş yaptı.. Ancak Funeral'daki içsellik, masumiyet ve ruhsal arınmanın yerini dış dünya gözlemlerine ve bunun getirisi olarak da daha politik, mesaj içerikli (aynı zamanda da agresif) alt metinlere bırakması grubun köklerinden uzaklaşmasına neden oldu.. Sonuç olarak Neon Bible, Funeral gibi ilk seferde dinleyeni yakalayıp içine çeken bir albümden çok, genel bakışta grubun değişimini ortaya koyan bir çalışma olarak raflarda yerini aldı..

Başarılı başlayan müzik yolculuklarına, yine başarıyla devam eden grubun 3. stüdyo albümü The Suburbs ise, Funeral'a olan yakınlığıyla grubun yeniden ilk dönemlerine geri döndüğünü müjdeler gibi duruyor.. Funeral'daki toyluklarının iç hesabını çıkarıp The Suburbs'ta büyümenin muhasebesine getiriyorlar sonucu.. ailesel sorumluluklar, hayalkırıklıkları, geçip giden gençlik yılları, olgunlaşmanın getiri ve götürüleri üzerine yapılmış dürüst bir albüm olan The Suburbs'la Arcade Fire, Neon Bible'dan kalan hatalarını silip yeniden kalplerin ve rafların en güzel köşelerinden birine yerleşmeyi hakediyor..

Download Link: Mediafire

Hiç yorum yok: